TIRSDAGSEFTERMIDDAG

Den 21. februar kl. 14.00 Kresten Drejergaard: ”Den himmelske gudstjeneste”

TIRSDAGSEFTERMIDDAG

Gudstjenesten er kristendommens livsnerve. Den er i slægt med teatret, men alligevel noget helt andet.

Den er en begivenhed, som man deltager i fordi den på en ganske særlig måde ophæver distancen mellem fortid og nutid samtidig med, at den åbner udsigten til det evige. Gudstjeneste er noget, der sker. Men hvad er det, der sker?

I juni 2018 udsendte en arbejdsgruppe nedsat af biskopperne en rapport med titlen ”Folkekirkens liturgi mellem frihed og fasthed”. Rapporten blev udsendt til menighedsråd og præster med det formål at sætte en kvalifi ceret debat om gudstjenesteordningen i gang. Men inden den for alvor kom i gang, så satte coronaen en stopper for den videre samtale i menighederne.

Forhåbentligt kan Drejergaards foredrag igen sætte skub i samtalen om gudstjenesten og dens betydning i kirkens liv