Studiekreds i Svendborg Provsti i anledning af Lutheråret 2017.

mulighed for at deltage i en studiekreds om kirkernes historie her på egnen!

Har reformationen

sat spor i Svendborg provstis kirker?

Kender du din kirkes historie?

Eller vil du gerne lære den at kende?

I forbindelse med fejringen af 500-året for reformationen, nedsætter Svendborg provsti en studiegruppe, der har til formål at søge at kortlægge hvilke spor reformationen har sat i vores kirker.

Studiegruppen er for dem, der gerne vil dykke ned i deres egen kirkes historie. Vi hjælper hinanden med at finde kildetekster og historiske oplysninger. En stor del vil være også selv nysgerrigt at gå på jagt efter sin kirkes historie.

Hvad betyder det, at Thurø kirke har provstiets eneste prædikestol fra førreformatorisk tid?

Hvad betyder det, at Brudager kirker har beholdt en altertavle, hvor Gud Fader og Gud Søn står mellem to helgeninder?

Har det haft betydning for Skårup kirke, at den mistede indtægt, på grund af et pavebrev fra 1319 der oplyste om, at den der gav til kirken her, kunne fritages fra kirkebod?

Hvad betyder det, at Hesselager kirke har gavle som Melanchtons hus i Wittenberg havde det?

Studiegruppen skal i samarbejde forsøge at kortlægge om der er spor fra reformationen i vores kirker.

Det hele skal munde ud i en turistfolder, der kan bruges til at følge sporene rundt på egnen her.

Vil du gerne være med?

Henvendelse til

Oplys: navn, adresse, sogn

Samt: hvornår på dagen ser du helst en studiegruppe mødes: formiddag, over middag, eftermiddag, aften.

Studiegruppen får opstart i Lutheråret 2017.