Hesselagertæppet

Tapetets fortælling

Hesselagertæppets historie fortæller om Hesselager Sogn, Hesselager Kirke og Johan Friis til Hesselagergaard.

Hesselagertæppet starter i år 1000 og ca. 1000 år frem.

I de 1000 år fortæller tæppet bl.a. om alt fra troen på aserne og overtro, katolicismen, vikingetiden, kristendommen/den første præst, reformationen, rigskansler Johan Friis herre til Hesselagergaard med stor indflydelse på Hesselager, fra den første kirke i Hesselager til den nuværende Hesselager Kirke.

Der er flettet Danmarkshistorie ind i tæppets historie.

Der er så meget at fortælle, at der bliver trykt en folder, der fortæller hele tæppets historie i enkeltheder samtidig vises de forskellige billeder/akvareller.

Anledning/hvorfor

Projektet blev starter med inspiration fra andre kirketæpper og for at fortælle om Hesselager Sogn, Hesselager Kirke og Johan Friis til Hesselagergaard.

Da Hesselager Kirke er en Vejkirke (åben hver dag), kan turister såvel som lokalsamfundet få glæde af at se dette smukke kunstværk, som skal ophænges i Hesselager Kirkes våbenhus.

Design

Kunstner Mai-Britt Schultz, Kragekær Kunstskole, Tåsinge har tegnet og malet de 10 akvareller, der udgør det færdige tæppe.

Projektet er startet af Lone Juul Stærmose.

Størrelse

3,65 cm x 60 cm. (10 stykker syet sammen)

Hørlærred broderet med hhv. DMC garn og Blomstergarn.

Der bliver broderet hovedsaligt med kædesting, kontursting, franske knuder o.a.

Hvem har syet

11 lokale brodøser i alderen 51 – 77 år mødes en gang om ugen, hvor der broderes. (der broderes også hjemme).

Hvornår

Prøvesyningerne påbegyndtes januar 2017.

Juni 2018 påbegyndtes ”det rigtige” tæppe.

Det forventes at tage 3-4 år.

Hvor kan det ses i dag

Konfirmationsstuen, Purreskovvej, Hesselager Præstegård hver torsdag kl. 10.00 – 12.00 er alle velkommen til at kigge forbi.